Vellykket test af piller til mænd

Den største fremskridt siden kondomet. Så kalder de amerikanske forskere, at den pille til mænd, at de har udviklet. En ny undersøgelse viser, at p-piller er både sikkert og påvirker ikke libido.

p-piller

Mere end 50 år efter pillen blev lanceret, er der stadig ingen pille til mænd. I de senere år har flere undersøgelser blevet udført, og mange har foreslået, at den mandlige pille snart vil være på markedet.

Men intet er sket. Nu tænker dog forskere ved Washington School of Medicine, at gennembruddet er nær. De har udviklet en pille, som på mange måder ligner den konventionelle pille – de skal tages dagligt, og består af en kombination af mandlige og kvindelige kønshormoner.

Efter 100 mænd, hvoraf 83 gennemførte, havde at spise p-piller i en måned, konkluderes det, at stoffet hæmmer produktionen af ​​testosteron og to andre hormoner kræves for sædceller, der skal produceres.

Undersøgelsen viser også, at p-piller ikke giver nogen større bivirkninger. Hverken leveren funktioner eller køn drev er berørt. Stephanie Side, en af ​​dem, der ledede undersøgelsen, ser resultaterne som en stor succes.

– Der er lovende resultater, der er uden sidestykke i udviklingen af ​​en prototype for mandlige p-pille, sagde hun under en pressekonference ifølge NBC.

Hun mener, at den såkaldte DMAU pille (DMAU er de anvendte midler i pille) er et stort skridt fremad for udviklingen af ​​en mandlig prævention.

– Vores seneste succes af tilsvarende størrelse var 300 år siden, da kondomet blev udviklet, siger Stephanie Side.

Mere forskning er nødvendig

Men undersøgelsen er blevet kritiseret for at indeholde et lille antal mennesker, fordi det kun varede i en måned, og at det er ikke blevet testet nok. Stephanie Side enig i, at yderligere forsøg og forskning på p-piller, før det kan blive lanceret.

– Langsigtede undersøgelser i gang for at bekræfte, at en daglig dosis DMAU blokke sædproduktionen, siger hun.

I Sverige har flere undersøgelser foretaget for at producere mandlige pille. I december fortalte forskere ved Karolinska Institutet, at de har fået penge til en ny undersøgelse, hvor mænd vil teste et hormon salve. Salven smøres skuldre hver dag, og vil således reducere produktionen af ​​sædceller.

Ingen sædceller kan smutte igennem

Tanja Tyden, jordemoder og professor i reproduktiv sundhed ved Uppsala Universitet, mener, at udfordringen er virkelig den samme for alle udviklere af p-piller til mænd.

– Det handler om at skubbe ned hele sædproduktion, og det er ikke så let. Ikke en enkelt sædcelle kan slippe igennem. Og også brug for masser af penge til at gennemføre den nødvendige forskning og derefter få den pille på markedet.

Mens hun mener, at tiden skal være moden til en mandlig p-piller. Men hvis det bliver Stephanie Side og hendes kolleger lykkes er svært at sige.

– Dette er en interessant undersøgelse og en god start, men at de skriver sig selv, det er stadig en lang vej at gå. De har set, at det er muligt at trykke sædproduktionen uden at forårsage alvorlige bivirkninger, men de har endnu ikke regnet sperm, hvor meget produktionen reelt begrænses. Nu kræves det, at der er en kommerciel partner til at fortsætte med at udvikle dette stof.

1964 tillod testosteron piller for mænd i Sverige for første gang

For mænd er der ingen anden prævention end kondomer og sterilisation. At udvikle testosteron piller for mænd betragtes som mere kompleks, fordi det er ikke, som hos kvinder, handler om at forhindre en enkelt æg i at blive befrugtet, men i stedet vil være flere millioner sædceller stoppet.

Britiske forskere har fundet et stof, der kommer ind i sæd hale og gør det muligt for sædcellerne ikke bevæger sig, og derfor ikke kan nå det indtil oocyt. Undersøgelsen har imidlertid kun blevet gjort i reagensglas i sædceller fra mus.

I Sverige og mange andre lande, der er et studie med en p-salve er udviklet af et internationalt forskerteam. Cremen indeholder en kombination af hormoner progestin og testosteron, hvilket betyder, at aftager sædproduktionen. Undersøgelsen vil vare ca. to år og involverer 350 par.

Der er også igangværende forskning på et svangerskabsforebyggende implantat til mænd (noget der foregik allerede for 15 år siden). P-rod inhiberer sædproduktion. Selv hormon injektioner er blevet testet – i en undersøgelse fra USA, hvor 270 mænd deltog forhindret graviditet i 96 procent af tilfældene. Dog rapporterede mange af dem om bivirkninger såsom depression, acne og muskelsmerter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *