Testosteronmangel i alder

Testosteron falder i en alder af 30 og fører ofte til testosteron mangel. Hos nogle mænd kan dette fald være signifikant med symptomer som lav libido, dårlig muskelmasse og lavt energiforbrug.


✅ 50% RABAT - Halv pris gennem Testosterontilskudd.com

 


Det omtrentlige testosteronnab, der sker hos hver mand gennem årene, svarer til nedenstående figur. Se venligst interviewet med Leif, der fortæller om hans erfaring og symptomer på testosteronmangel. Stefan Arver fra Karolinska Institutet fortæller derefter hvad du kan gøre, når du lider af lavt testosteron.

testosteron mangel

 

Vi anbefaler, at alle først prøver et naturligt testosterontilskud, inden de beslutter sig for andre metoder. Et naturligt testosterontilskud er nemmere, billigere og frem for alt sikrere! Vi anbefaler Tilskud.

Testosteronmangel kan skyldes forskellige medicinske tilstande eller ved brug af visse lægemidler. Efter 30 år oplever de fleste mænd et gradvist fald i testosteron.

En række medicinske tilstande kan imidlertid forårsage signifikant lavere end normalt testosteronniveau hos både drenge og mænd.

Disse omfatter:

 • Kronisk lever- eller nyresygdom
 • Kronisk obstruktiv lungesygdom
 • Genetiske årsager
 • Hjertesvigt
 • HIV / AIDS
 • Infektioner (som f.eks.
 • Skader på testiklerne
 • Metabolske sygdomme
 • Fedme
 • Prolactinom (prolactinsekreterende tumor) i hypofysen
 • Testikelkræft eller behandling af testikelkræft
 • Type 2 diabetes

Nogle stoffer er også forbundet med testosteronmangel, herunder:

 • Alkohol
 • Kemoterapi lægemidler bruges til at behandle kræft
 • Corticosteroider (nogle gange kaldet glukokortikoider)
 • Opioider

Hvor mange har testosteron mangel?

Nogle gange er årsagen til testosteronmangel hos nogle mænd ukendt, men mange mænd kan få det på grund af flere forskellige årsager. Det er svært at bestemme, hvor mange mennesker der har det, da du ofte ikke altid har de samme symptomer.

Mellem 19-39% af ældre mænd kan have for lave niveauer af testosteron.

Men det er ikke kun ældre mænd, der er ramt af lavt testosteron, yngre mænd og endda teenagere, kan have dette problem. Så handler det mere om dårlig muskeludvikling og mangel på kropshår. Der er også risiko for uudforskede kønsorganer, for lange arme og ben, og forstørrede bryster.

 

Testosteron er et kraftigt hormon, der er i stand til at kontrollere kønsdrev, regulerer sædproduktion, fremmer muskelmasse, øget energi og påvirker menneskelig adfærd (såsom aggression og konkurrenceevne). Det er ikke underligt, at et fald i testosteron ville forårsage stor opstandelse. Men det er en naturlig del af aldring og begynder efter 30 år eller tidligere.

 

Testosteron spiller en vigtig rolle for at forme det voksende foster under graviditeten. Det drev udviklingen af ​​det mandlige reproduktive system. Testosteronniveauer skal dog falde inden for en meget smal margin for at gøre fostrets hjerne sund.

Høje niveauer af føtal testosteron kan knyttes til autisme. Andre undersøgelser har vist, at lave niveauer af testosteron kan øge dine chancer for at få Alzheimers sygdom senere i livet.

Testosteron niveauer er højeste under teenagere og tidlig voksenalder. De første fysiske tegn på testosteron eller androgener i kroppen er tydelige under puberteten. En drengs stemme ændres, skuldrene udvides og ansigtsformen bliver mere maskulin.

Men som mænd bliver ældre, deres testosteron niveauer falder omkring 1 procent om året efter 30 år.

Mænd Kvinnor
Alder: T-niveau (ng/dL): Alder: T-niveau (ng/dL):
0-5 måneder 75-400 0-5 måneder 20-80
6 mån.-9 år. <7-20 6 mån.-9 år. <7-20
10-11 år. <7-130 10-11 år. <7-44
12-13 år. <7-800 12-16 år. <7-75
14 år. <7-1,200 17-18 år. 20-75
15-16 år. 100-1,200 19+ år. 8-60
17-18 år. 300-1,200
19+ år. 240-950
Gennemsnitlige voksne mænd 270-1,070 Gennemsnitlige voksne kvinder 15-70
30+ år. -1% pr år

 

+ 30 år = Testosteronmangel

Testosteron anses ofte for at være et “kilde til ungdom” hormon.

Testosteronmangel kan dog forårsage ændringer i den seksuelle funktion, herunder:

 • Reduceret seksuel lyst eller lav libido
 • Færre spontane erektioner eller impotens (erektil dysfunktion)
 • Barnløshed

Andre tegn på testosteronmangel er:

 • Ændringer i søvnmønstre
 • Følelsesmæssige ændringer, såsom lavt selvværd eller manglende motivation
 • Fysiske ændringer, såsom forøget kropsfedt, nedsat muskelmasse og styrke og reduceret knogletæthed.

 

Senere i livet kan utilstrækkelig testosteron føre til andre problemer. Symptomer omfatter lave energiniveauer, klog muskelmasse, infertilitet og erektil dysfunktion. Andre symptomer omfatter langsom hårvækst, tab af knoglemasse. Træthed, nedsat sextab og psykisk tåge er almindelige psykologiske og følelsesmæssige symptomer hos mænd med lav testosteron.

Der er sygdomme, der kan være bag testosteron mangel, men normalt begynder niveauerne bare at falde med alderen, eller du skal røre dig mere, spise bedre og tage et testosterontilskud.

 

Så genkender du dig selv i et af følgende eksempler?

Lav sexpleje

Testosteron spiller en nøglerolle i libido (sexdrev) hos både mænd og kvinder. Mænd kan opleve et vist fald i kønsdriften, da de bliver ældre. Men nogen med testosteronmangel vil sandsynligvis opleve et mere drastisk fald i deres ønske om at have sex. Testosteronmangel kan også reducere kønsdrev hos kvinder, sammen med andre faktorer, såsom andre hormonelle og humørsvingninger.
Vanskeligt at opnå erektion

Testosteron stimulerer en mands sexdrev – og det hjælper også med at opnå erektion. Testosteron alene kan ikke forårsage erektion, men det stimulerer receptorer i hjernen til at producere nitrogenoxid – et molekyle, der hjælper med at udløse en erektion. Når testosteronniveauet er for lavt, kan en mand have svært ved at opnå erektion før køn eller oplever spontane erektioner (for eksempel under søvn). Andre sundhedsmæssige problemer kan også påvirke erektil funktion.

 

Lav volumen sæd

Testosteron spiller en rolle i produktionen af sæd, som er væske, der letter sædets mobilitet. Det er ret simpelt: jo mere testosteron et menneske har, desto mere sæd kan du producere. Mænd med testosteron mangel vil se et fald i volumen af deres sæd under udløsning.

 

Hårtab

Testosteron spiller en rolle i flere kropsfunktioner, herunder hårproduktion. Skaldethed er en naturlig del af aldring for mange mænd. Men mænd med testosteronmangel kan opleve tab af krop og ansigtshår.

 

Træthed og mangel på energi

Mænd med testosteron mangel har rapporteret træthed og en mærkbar reduktion af energiniveauer. Du har muligvis lidt af symptomer på testosteronmangel, hvis du er træt hele tiden, på trods af at du har nok søvn, eller hvis du finder det sværere at være motiveret til at gå i gymnastiksalen eller anden øvelse.

 

Tab af muskelmasse

Fordi testosteron spiller en rolle i at opbygge og styrke musklerne, kan mænd med testosteronmangel mærke til et fald i både muskelmasse og styrke, ifølge “Mayo Clinic”. Dem, der forsøger at vende muskelsvigt gennem styrketræning, kan finde det svært at opbygge eller opbygge muskler med testosteronmangel.

 

Forøgelse af kropsfedt

Mænd med testosteronmangel kan også opleve stigninger i kropsfedt. Især udvikler de undertiden “gynekomasti”, en tilstand, hvor de udvikler forstørrede bryster. Selv om årsagerne bag dette ikke er klare, viser forskning, at testosteron påvirker, hvordan kroppen opbevarer og brænder fedt.

 

Reduktion af knoglemasse

Osteoporose er ofte en tilstand, som kvinder oplever. Men mænd med testosteronmangel kan også opleve tab af knoglemasse, fordi testosteron understøtter produktion og forbedring af knoglen. Mænd med testosteronmangel – især ældre mænd, der har haft testosteronmangel i årevis – er mere modtagelige for knoglefrakturer.

 

Humørsvingninger

Kvinder oplever ofte humørsvingninger i overgangsalderen, når deres niveauer af østrogen falder. Mænd med testosteronmangel kan opleve lignende symptomer. Testosteron påvirker mange fysiske processer i kroppen. Det kan også påvirke stemning og mental kapacitet. Forskning tyder på, at mænd med testosteron mangel er mere tilbøjelige til at lide af depression, irritabilitet eller manglende fokus.

 

 

Testosteronmangel i højere alder

Testosteronniveauet falder med alderen. Nogle gange kaldes dette det lavere niveau af testosteron for “andropause” eller “mandlig overgangsalderen”. Symptomer på mandlig overgangsalderen kan således skyldes testosteron mangel, men det er naturligt i højere aldre. (Få mænd har ingen symptomer på faldende niveauer af testosteron.)

 

testosteronbrist hos män

Symptomer på mandlig overgangsalder:

• Let irriteret

• Reduceret interesse for sex

• Hot blinker

• Træthed

• Svaghed

• Depression

 

 

“Når du er ung, har du et højt niveau af testosteron i din krop, men når du er gammel, reduceres disse niveauer gradvist, det kan føre til mange symptomer og bivirkninger”, siger Dr. James Borden, en urolog ved Lee Memorial Health Systems.

testosteronbrist hos män

“Symptomer kan være træthed, nedsat seksuel lyst, generalisere muskel svaghed og svage ben.
Det kan også føre til hjertesygdomme og diabetes, men forårsager ofte en anden årsag. Vægtstigning er også en bivirkning af lavt testosteron, “siger Dr. Borden.

På samme måde som aldrende kvinder producerer mindre østrogen og progesteron,
Der er en nedgang i mænd i deres testosteron. Testosteron begynder at falde, når mænd er i deres 20’ere, men symptomerne ses sjældent, indtil de møder 40’erne eller 50’erne.

                                                  

                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                  

Mere om testosteronmangel, mænd over 30 år.

Eksperter kalder testosteron, “hormonet, der skaber et menneske, kun et menneske” … Testosteroniveauerne bestemmer stort set mænds lyst og adfærd.

Flere muskler på kroppen, mere aktivt stofskifte end kvinder, evnen til at propagere …

Dette er ikke en komplet liste over testosteronfunktioner i den mandlige krop, vi kan fortsætte i lang tid! Det normale niveau af testosteron hos mænd er ca. 11-33 nmol pr. Liter (dette tal kan variere afhængigt af den metode, der anvendes til test).

Det antages, at det lave niveau er mindre end 300 nanogram pr. Deciliter blod. Reduktion af testosteronniveauer er progressivt og meget langsomt hos mænd efter alder. Der er ikke så mange mænd med klare symptomer på testosteronmangel. Nogle har bevarelse af seksuel aktivitet, men ofte manifesterer træthed og søvnforstyrrelser.

Normalt erstattes muskelvæv med fedt. Mænd med reduceret 10-12% af testosteron i det mandlige kønshormon er faktisk normalt mere feminine, bløde og følsomme på grund af overskydende østrogen / lille testosteron.

testosteronmangel

Gratis testosteron er mængden af hormon, der ikke er bundet til andre proteiner. Lavt testosteron eller testosteron mangel kan indikere androgenmangel, hvis de ledsages af lav sexdrev, erektil dysfunktion, osteoporose eller flere af følgende: søvnforstyrrelser, døsighed, døsighed eller nedsat fysisk ydeevne.

“Lavt niveau af testosteron påvirker mange aspekter af mandlig fysiologi,” forfatteren Andre B. Araujo, en forsker ved New England Research Institute i Watertown, Mass., Said i en erklæring:

“Dette er særlig vigtigt, fordi den igangværende aldring af den mandlige befolkning sandsynligvis vil føre til en betydelig stigning i antallet af mænd, der lider af androgenmangel.”

New England Research Institute forskere analyserede data fra næsten 1500 mænd. Undersøgelsen sporer mennesker i alderen 30 til 79 år og kompilerer data om faktorer som testosteron, symptomer på hormonmangel og stoffer, der kan påvirke kønshormon niveauer.

Omkring 24 procent af de adspurgte havde lavt total testosteron, og 11 procent havde lave niveauer af fri testosteron! Mange af mændene havde ingen symptomer relateret til deres testosteron mangel. Ca. 5,6 procent af mændene i denne undersøgelse led af symptomatisk androgenmangel.

Ældre mænd var særlig sårbare: over 18 procent af mænd over 70 år opfyldte kriterierne for denne testosteron mangel. På baggrund af disse resultater har forskere forudsagt, at der i 2025 kan være så mange som 6,5 millioner amerikanske mænd mellem 30 og 79 år med symptomatisk androgenmangel, en stigning på 38 procent fra befolkningsestimater i 2000.

Testosteronmangel kan ændre den mandlige krop

 • Mindre muskelmasse (muskelatrofi)
 • Fedme
 • Tab af kropshår
 • Mindre testikler
 • Glattere testikler
 • Større bryster

Testosteronmangel påvirker også skeletet

Osteoporose (osteoporose) forekommer overvejende hos kvinder, sygdommen hos mænd er normalt forårsaget af lav testosteron. Lavt testosteronniveau kan forårsage, at knogler bliver tyndere, svækkede og mere udsatte for brud.

Testosteron og seks

Testosteronmangel bryder ikke altid seks, men det er muligt. Nogle mænd med lavt testosteron kan opleve et fald i libido, mens andre mister interessen for sex helt. Lavt testosteronniveau kan gøre seks vanskeligere, fordi det kan være sværere at få eller vedligeholde en erektion. Testosteron mangel er normalt ikke den eneste årsag til lav libido; stress, søvnløshed, depression og kroniske sygdomme kan også ændre en mands sexdrev.

Testosteron, humør og tænkning

Nogle af de ændringer, der kan forekomme med lave testosteronniveauer, er symptomer som irritation, humørsvingninger, dårlig koncentration og træt eller mindre energi.

Andre sundhedsmæssige problemer, der afspejler lav testosteron

• Anæmi

• Søvnapnø

• Depression

• Andre kroniske sygdomme

Testosteronmangel og infertilitet

En af de mange funktioner i testosteron er at hjælpe med at producere sædceller. Når testosteronniveauerne er lave, kan “sædniveauet” også være lavt. Hvis det niveau er meget lavt, kan det være svært at få børn.

Tilbagemelding, hvad forårsager testosteronmangel?

Selvom øget alder er den mest almindelige årsag til nedsat testosteronniveau hos mænd, kan der være andre årsager. Andre almindelige årsager er:

• Diabetes

• Nyresygdom

• Leversygdom

• Kronisk obstruktiv lungesygdom (COPD)

• Testikelskade

• Hypofyseproblemer

• Strålingsbehandling

• Kemoterapi

• Steroid medicin

Gå den naturlige vej for højere testosteron, læs mere om det og bestil her til den bedste pris!

 

5 tips godt, der gør en forskel med testosteron kosttilskud!

 

Testosteronmangel og søvn

Det vil ikke være mere naturligt end at have en god nats søvn. Forskning offentliggjort i Journal of American Medical Association viste, at manglende søvn i høj grad kan reducere selv en sund ung mand testosteron niveauer.

Denne effekt er afsluttet efter blot en uge med nedsat søvn. Testosteronniveauerne var særligt lave mellem 2 og 10 i søvnbegrænsede dage.

Deltagerne i undersøgelsen rapporterede også en nedsat følelse af velvære, når deres blodtestosteronniveauer faldt.

Hvor meget søvn din kropsbehov afhænger af mange faktorer. De fleste voksne har generelt brug for mellem syv og ni timer om natten for at arbejde godt og for at leve et sundt liv.

Overvægt af testosteron mangel

Overvægtige, midaldrende mænd med måske endda diabetes vil også have lave testosteronniveauer. En undersøgelse fra Journal of Endocrinology viste også, at testosteron mangel og diabetes er tæt forbundet.

Mænd, der opretholder normal vægt, har en lavere risiko for at udvikle fuldt udviklet diabetes samt testosteron mangel.

Forskning på Journal of Endocrinology bekræfter at tabe sig kan hjælpe med at øge din testosteron. Det betyder ikke, at du skal gå på en Crash Diet.

Den bedste måde at opnå og opretholde en sund vægt på er gennem en fornuftig kost og regelmæssig motion.

Zink

Mænd med testosteron mangel har ofte zinkmangel. Undersøgelser tyder på, at zink spiller en vigtig rolle i reguleringen af ​​serumtestosteronniveauer hos raske mænd.

At spise fødevarer rig på dette vigtige næringsstof kan hjælpe. Østers har meget zink; rødt kød og fugl gør det også. Andre fødekilder til zink omfatter:

• Bønner

• Nødder

• Krabbe

• Hummer

• Fuldkorn

Voksne mænd skal stræbe efter at få 11 mg zink hver dag.

Zink er et af flere vigtige næringsstoffer, du får gennem dig gennem vores anbefalede kosttilskud.

Sukker

Kun zink er ikke nok til at sikre, at du får al den ernæring du har brug for, men det er vigtigt! Den menneskelige krop er et komplekst system, der kræver en række vitaminer og mineraler for velfungerende.

Endocrine Society rapporterer, at glucose (sukker) reducerer testosteronniveauerne i blodet med så meget som 25 procent. Dette var tilfældet for studiedeltagere, hvis de havde prediabetes, diabetes eller en normal tolerance for glukose.

Kort sagt, spis mindre sukker!

Motion

Total testosteronniveau øges efter træning, især efter styrketræning. Lavt testosteronniveau / testosteronmangel kan påvirke dit sexdrev og dit humør.

Den gode nyhed er, at motion forbedrer stemningen og stimulerer hjernekemikalier til at hjælpe dig med at føle dig lykkeligere og mere selvsikker.

Øvelse øger også energi og udholdenhed, og hjælper dig med at sove bedre. Fitness eksperter anbefaler 30 minutters motion hver dag.

testosteron mangel