Den mandlige overgangsalder – mange lider i stilhed

Kvinderne ender overgangsalderen kender de fleste, men mænd lider af mandlig overgangsalder, der ligner den kvindelige overgangsalder. Andropause eller testosteron mangel er en naturlig del af midaldrende. Nogle mænd lider mere end andre, og mange tør ikke søge hjælp!

✅ 50% RABAT - Halv pris gennem Testosterontilskudd.com

Bliver ældre kan ikke altid være så meget sjov, men forhåbentlig bedre end alternativet. Udover alder lidelser som dårligt syn og hørelse også ændre vores hormoner med alderen. For kvinder kaldet overgangsalderen og det er naturligvis kvinder, vi tænker på, når vi hører ordet “overgangsalderen”. Sandheden er, at selv mænd, der lider af overgangsalderen eller andropause som det kaldes. Hvad der sker, er, at det mandlige kønshormon testosteron falder, hvilket er helt naturligt. Nogle mænd føler ikke det overhovedet, mens andre kan have store problemer.

 

Alkohol og fedme påvirker

Testosteron begynder at danne hos mænd i puberteten, men fra en alder af 40 reducerer med omkring to procent hvert år. Hvis du over-indtage alkohol eller er overvægtige kan være hurtigere. Testosteron mangel er almindelig, omkring 20 procent af alle mænd over 60 år har lavere end normale niveauer, men det er ikke alle oplever symptomer. De mener også, at der kan være et stort antal sager, og at mange ser symptomerne som en naturlig del af aldring.

Symptomer på testosteron mangel

Nogle af de symptomer, du har, testosteron mangel er:

  • søvnproblemer
  • Svedende og rødmen
  • Bukfet Up
  • nedsat muskelmasse
  • Reduceret sexlyst og seksuel dysfunktion (impotens)
  • nedtrykthed
  • Dårlig stemning af irritation og vrede

Hvis du mener, du lider af testosteron mangel, kan du få testet ved din læge. Det er muligt at behandle i form af injektioner eller en gel, som du gnide på din hud.

Den livsstil kan øge mængden af ​​testosteron

Der er også nogle ting, du selv kan gøre for at øge mængden af ​​testosteron i kroppen. For eksempel sove nok, at få nok D-vitamin og zink og reducere stress. Mens styrketræning kan hjælpe testosteron i stakken, faktisk har det vist sig at være en af ​​de mest effektive måder. Det reelle tal menes at være høj blandt de mænd, der lider af testosteron mangel. Det er vigtigt at tage vare på dig selv og søge behandling, hvis de føler sig utilpas.

 

Testosteron haft en effekt på ældre mænds sexlyst

Tilskud af testosteron synes at give små forbedringer i seksuel funktion hos ældre mænd med lavt testosteron niveau. Det viser en randomiseret studie i New England Journal of Medicine.

– Resultatet er interessant, fordi det giver en indikation af fordelene ved testosteron terapi. Desværre kunne man ikke svare, hvis behandlingen påvirker patientens overlevelse, fordi undersøgelsens omfang var for lille – det svar, vi er nødt til at vente et stykke tid, siger Stefan Arver, overlæge og leder af Center for Andrologi og seksuel medicin ved Karolinska Universitetshospital, og som ikke har deltaget i undersøgelse.

 

Niveauet

Den testosteron niveauet falder er en normale omstændigheder, når mænd alder, men lavt hormon niveauer kan for eksempel forårsage knogleskørhed og nedsat lyst til sex. Hvis testosteron supplement kan kompensere for manglen har været omstridt, da der ikke er noget klinisk grundlag. Men nu, den nye undersøgelse, en indikation af emnet.

Deltagerne var mænd over 65 med lave serumniveauer af hormonet. De havde 275ng / deciliter, svarende til 9,5 nmol / l, eller mindre.

– På tærsklen begyndt at størstedelen af ​​patienterne viser symptomer på testosteron mangel. Det bør dog være klart, at der er få ældre mænd, der er på dette niveau. I denne undersøgelse var det 790 mennesker efter at være blevet screenet mere end 50 000 mænd – det er ikke mange, der er under overvejelse til behandling med testosteron, siger Stefan Arver.

Studiet er et randomiseret, dobbelt-blindt, placebo-kontrolleret. Den undersøgte tre primære parametre: vitalitet, seksuel ydelse og fysisk funktion. Total behandlet 790 mænd i alderen 65 år eller ældre med enten testosteron, som gelplåster, eller placebo i tolv måneder.

 

Effekten av testosteron tilskudd

Opfølgningen var muligt at skelne mindre til moderat forbedring af seksualdrift af deltagerne, der fik tilskud af hormonet, sammenlignet med mænd i placebogruppen. Effekten var ikke så stærk som med Viagra og bremset også i løbet af undersøgelsen. Her kan du også læse mere om naturlige testosteron tilskud til mænd!

Som for de to andre parametre, kunne forskerne kun skelne en forbedring af den sekundære parameter involverer depression.

Der er tidligere forskning, der tyder på, at testosteron terapi øger risikoen for sygdomme som slagtilfælde og hjerteanfald. Nogle af disse tendenser blev ikke set i den nye undersøgelse, men også skal tage hensyn til, at effekten er usikker, fordi undersøgelsens deltagere var få, skriver forfatterne i diskussionen.

– Men det er stadig et studie i den absolutte topklasse. Det er meget godt lavet, omhyggelig og gennemtænkt design. Og sammen med fremtidig forskning vil være et vigtigt grundlag for fremtidige behandlinger med testosteron, siger Stefan Arver.