Søvnproblemer

Svært ved at falde i søvn? Har du vågner op midt om natten?

sleep photo

Du kan blive træt af den dag, for lidt søvn, men hvis du stadig forsøge at sove godt uden succes, så flere grunde ligger bag dit probelm.

En undersøgelse i 2011 offentliggjort i Journal of American Medical Association (JAMA) rapporterede effekten af ​​en uges søvn begrænsning hos raske unge mænd.

(Tidligere undersøgelser har vist, at en progressiv reduktion af søvn tid er delvist ansvarlig for lavt testosteron i alderen mænd.)

Undersøgelser har også vist, at søvnforstyrrelser forårsaget af søvnapnø – en kronisk vejrtrækning lidelse, der opstår under søvn – er knyttet til testosteron mangel.

I JAMA undersøgelsen, rapporterede 10 mænd meldte at få deres testosteron niveauer kontrolleres i løbet af de otte nætter søvn begrænsning. De fik kun fem timers søvn per nat. Undersøgelsen fandt, at deres dagtimerne testosteron niveauer faldt med 10 til 15%! De laveste testosteronniveau var om eftermiddagen og aftenen. Undersøgelsen fandt også en fremadskridende tab af energi i løbet af ugen af ​​søvnmangel.

Obstruktiv søvnapnø er en almindelig tilstand, hvor vejrtrækning er blokeret under søvn. Symptomerne omfatter søvnighed i dagtimerne, højt snorken om natten, og korte perioder af fraværende vejrtrækning (apnø). Søvnapnø medfører en unormal søvn cyklus og kan resultere i, du har problemer med at falde i søvn eller vågner om natten, bare på grund af de lave testosteron værdier. Därmot have søvnapnø behandling vist sig at have den testosteron til at vende tilbage til normale niveauer.

En undersøgelse præsenteret på den amerikanske Urologiske møde i 2012 evalueret 2.121 mandlige retshåndhævelse for at se, om der var en sammenhæng mellem søvnapnø og lav testosteron. Ca. 38% af mændene havde lavt testosteron, og 43% blev anset for at have søvnapnø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *