Øget kropsfedt

Fedme / overvægt

fat photo

Fedme er et voksende problem i den vestlige verden og er blevet observeret at have en nedsættende virkning på testosteron niveauet hos mænd.

Fedme er defineret som en Body Mass Index (BMI) på over 30 kg / m2.

En undersøgelse offentliggjort i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism i 2007 konstateret, at en 4 til 5 kg / m2 stigning i BMI er associeret med en reduktion af testosteron, der er sammenlignelig med den, der er forbundet med 10 års aldring.

En 2008 undersøgelse i samme tidsskrift konstateret, at en stor talje eller en stigning i taljemål over tid er en vigtig bidragyder til lavt testosteron.

Den gode nyhed er, at vægttab er forbundet med en stigning i testosteron niveauer.

En undersøgelse i tidsskriftet Diabetes, Obesity and Metabolism 2004 konstateret, at mænd, der mistede vægt hurtigt over 9 uger på et meget lavt kalorieindhold kost og vedligeholdes deres vægttab i 12 måneder havde stigninger i testosteron.

Studier af mænd, der har haft bariatriske (vægttab) kirurgi har også vist signifikante vægttab resultater i betydelige stigninger i testosteron niveauer.

Men selv moderat vægttab kan hjælpe: I forskning præsenteret på det årlige møde i Endocrine Society i 2012, de midaldrende overvægtige mænd, der mistede vægt medens det følger et årelang kost og motion program havde beskedne stigninger i niveauet af testosteron.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *