Depression

Depression af testosteron mangel

Testosteron mangel, depression er en anden af ​​de store sundhedsmæssige problemer, der er stærkt forbundet med lavt testosteron niveau.

Lignende tilstande såsom diabetes og fedme, mænd med testosteron mangel vist sig at være mere tilbøjelige til at have eller udvikle depression – mænd med depression er mere tilbøjelige til at have lavt testosteron niveau.

En forvirrende faktor er, at nogle af de kendte virkninger af lavt testosteron er også symptomer, eller kan synes at være symptomer på depression. Når mænd har lave niveauer af dette vigtige hormon de ofte oplever træthed, øget irritabilitet og nedsat lyst til sex. (Disse symptomer er også almindelige symptomer på depression.)

En undersøgelse offentliggjort i 2004 forsøgte at fremhæve dette forhold og for at hjælpe det medicinske personale til at få en bedre idé om, hvorvidt lavt testosteron er virkelig en risikofaktor for depression. Undersøgelsen, ledet af Dr. Molly M. Shores, efterfulgt af 278 mænd over 45 år i en periode på fire år.

Ved afslutningen af ​​undersøgelsen, Dr. Shores og hendes forskerhold fandt, at de mænd, der havde lavt testosteronniveau kørte fire gange så stor sandsynlighed for at blive diagnosticeret med klinisk depression, end de mænd, der havde normale niveauer af testosteron.

Der er flere mulige forklaringer på depression påvirker mænd med lave niveauer af testosteron. En mulighed er, at nogle af de kendte symptomer på lavt testosteron, såsom irritabilitet og nedsat lyst til sex, kan udvikle sig til svær depression, fordi de forårsager en persons humør.

En undersøgelse af lavt testosteron i mus tyder på en anden mulighed: at testosteronniveauet faktisk direkte påvirker serotonin i hjernen. (Serotonin er en anden naturlig hormon og en af ​​sine mange roller er at hjælpe med at regulere vores humør.)

Som folk bliver ældre, svækket deres evne til at absorbere serotonin, at deres krop har brug for.

Hvis lavt testosteron sænker serotonin niveauer, kan det forklare, hvorfor lavt testosteron hos ældre mænd synes at sætte dem i en særlig risiko for depression.

 

Nyt om testosteron mangel og depression

I 2012 skrev jeg om forholdet mellem lav testosteron og depression. I dag vil jeg opdatere dig på den nyeste forskning om brugen af ​​testosteron udskiftning terapi til behandling af depression hos mænd.

I februar 2014 forskere fra Institut for neurologi og psykiatri på “Saint Louis University,” udgivet en oversigtsartikel, der analyserede alle de undersøgelser, der er foretaget hidtil på testosteron mangel og depression.

I løbet af de sidste ti år har der været en bølge af nye kliniske forsøg studerer effekten af ​​testosteron på humør, og resultaterne af disse undersøgelser har været inkonsekvent. Forskernes mål var at bedre at forstå, hvor godt testosteron virker for depression. 16 undersøgelser viser, at højere testosteron er en effektiv behandling for depression hos mænd

De analyserede 16 studier med i alt 944 mandlige og offentliggjort deres resultater i “Annals of Clinical Psychiatry”. Dataene viste en signifikant positiv effekt af testosteron på humør. De kiggede på alle de data fra flere forskellige vinkler for at få en bedre forståelse af den præcise påvirkning af testosteron.

Virkningerne af testosteron på humør var mest udtalt hos mænd yngre end 60 år. Testosteron var signifikant effektive til at øge humør og behandling af depression hos mænd med lavt testosteron niveauer af produktionen, men ikke hos mænd, hvis testosteron-niveauer var normale ved baseline. 

Testosteron fungerede bedst i mænd med enten mindre depression eller dysthymia, en undertype af depression karakteriseret ved mindre alvorlige, men mere langvarige symptomer. Den testosteron var stadig godt hos mænd med mere alvorlig depression, men effekten var ikke så stærk.

Samlet set konkluderede forskerne: testosteron er effektiv som en behandling for mildere former for depression hos midaldrende mænd med lav testosteron output niveauer, men alle mennesker kan få gavn af højere testosteron.

Seneste undersøgelse af testosteron mangel og depression understøtter resultaterne. En anden klinisk undersøgelse ser på virkningerne af testosteron på depressive symptomer blev indpakning op omkring den samme tid St. Louis forskere afsluttet sin undersøgelse.

Resultaterne af denne seks-måneders undersøgelse, offentliggjort i det medicinske tidsskrift “Aging Mand”, i overensstemmelse med tidligere undersøgelser viser, at øget testosteron effektivt behandler depression hos mænd med testosteron mangel.

I denne undersøgelse 50 mænd med en gennemsnitsalder på 57 år, der havde lav testosteron og behandles af urologer på “Kobe University Graduate School of Medicine” i Japan. Tredive af mændene blev diagnosticeret med depression i begyndelsen af ​​testosterontilskud studiet. For disse mænd reduceret depressive symptomer betydeligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *